Vilket spjälskydd ska jag välja?

Spjälskyddet behövs för att bebisen kan sova tryggt
Spjälskydd Knot från Barnparadiset.se

Spjälskyddet behövs för att bebisen kan sova tryggt i spjälsängen. Hur ska du tänka för att välja rätt spjälsängsskydd?

Här är några tips som fokuserar på säkerhet, pris och design. Välj rätt från början så att både du och din bebis blir nöjd med spjälskyddet!

Ett spjälskydd som är vackert

Det är kanske inte det viktigaste men det är klart att du ska välja ett spjälsängsskydd som du tycker om. Du bör bland annat tänka på färg. Om du redan nu har sängkläder redo för spjälsängen så kan det vara klokt att se till att skyddet som löper vid sidan om madrassen passar bra ihop med lakan, kudde och täcke.

Ibland så är det att föredra att välja ett spjälskydd som har en neutral design. Det gör det lättare att matcha det med olika sängkläder. Men det är klart, om du ser en design som känns så rätt men som har skarpa färger så ska du inte vara rädd för den. Du kan ju ha sängkläder med nedtonad stil för att matcha spjälskyddet!

Vad som är vackert är högst personligt. Se på de mönster och färger som erbjuds och välj det som känns rätt. Om du tycker att det är fint så kommer dina positiva känslor att spilla över som god energi på barnet som skyddas av materialet som täcker spjälorna vid sängens huvudända.

Kan billigt spjälskydd vara bra?

Billigt och bra låter för vissa som motsatser men så är det inte. Med spjälskydd så behöver det inte bli dyrt. Om du väljer en enklare modell som du känner dig nöjd med så blir det billigare. Du behöver inte tumma på kvalitet. Det kan ju även vara så att kända märken reas ut och då ska du passa på.

Priset bör inte vara avgörande då du väljer bebisprodukter som spjälsängsskydd. Det här är en produkt som måste fungera på rätt sätt. Du vill ju inte äventyra barnets säkerhet. Välj därmed bara bra märken som är kända för att vara hållbara.

När billigt är synonymt med låg kvalitet så kan det bli irriterande. Band som du ska fästa skyddet med kan gå sönder och så kan färger blekas på ett sätt som inte är attraktivt. Då kanske du får köpa ett nytt skydd. I det läget så hade det förstås varit bättre om du från start investerade i god kvalitet med en lite större peng.