Sy egen sänghimmel eller köpa färdig?

Sänghimmel – sy eller köpa.

Den som tycker om att sy kanske tänker att det där med en himmel till bebisens säng är en enkel sak. Det kan ju rentav vara riktigt roligt att själv välja ut det tyg som man vill ha. Och sedan sy upp en modell som passar perfekt till den spjälsäng som har gått i arv och som redan har ett gammat stativ att fästa sänghimlen på. Om man istället väljer att köpa en färdig sänghimmel så kommer man inte att kunna vara lika petig med det tyg som man vill ha, längd och annat, men man får en himmel som är lätt att använda och som kommer med flera fördelar.

Ljuvlig grå sänghimmel

Sy egen sänghimmel

Den som vill sy själv kan finna en massa smarta tips från andra online som inte har något emot att dela med sig av sina erfarenheter. Det kan vara klokt med en plan och det särskilt om man inte är så van vid att sy kläder och annat. Det är viktigt att man vet vilket stativ som ska användas och att man ser till att allt som kommer att behövas för installation av sänghimlen finns på plats. Att hitta ett mönster för en fin sänghimmel och sedan inse att stativet för den inte längre tillverkas är ingen hit. I det här läget så kan man tvingas nöja sig med en nödlösning som kanske inte blir så snygg och heller inte ger den säkerhet som man vill ha.

Köpa en färdig sänghimmel

Färdiga modeller som man kan köpa i svenska butiker är fördelaktiga på så vis att man kan räkna med att de är säkra och att de kommer med specifikationer så att man förstår hur tyget ska fästas. När man köper färdigt så slipper man själv hålla på och måtta och sy och man kan välja den modell som man vill ha utifrån bilder. Om du vill köpa färdigt så ska du använda dig av en bra butik online där det finns lite olika modeller. Tänk på att välja rätt längd och att du skaffar en design som kommer att passa ihop med övrig inredning.

Vit sänghimmel till spjälsäng

Som en del av ett bäddset till spjälsäng

Det är ganska vanligt att man skaffar sänghimlen som en del av ett bäddset och det här är faktiskt riktigt praktiskt. När man ändå väljer ut en säng och lakan med ett visst motiv så kan man även beställa en sänghimmel som passar ihop. Bra butiker gör det möjligt att själv välja vad man vill välja till så om man redan har stativet så kan man helt enkelt beställa en ny del tyg då man vill uppgradera och få en ny känsla i barnrummet. Den som är bra på att sy kanske väljer att skapa egna varianter utifrån den stil och design som finns i butiker online. Det är klart att det kan vara kul att bli inspirerad av bilder och film på nätet. Man ska dock komma ihåg att det tar tid att sy själv. Det inte alltid som man kan få den där set-känslan då det inte är säkert att man kommer att finna samma tyg som har använts till kuddar och lakan i vanliga tygbutiker.