Doppresent / namngivningspresent som kan sparas som ett minne för livet

Gipsavgjutning – ett minne för livet

Den första tiden med det lilla barnet går alltför snabbt. Det här inser man först när tiden är över. För då man precis har fått ett barn så kan dagarna kännas nog så sega trots att man inte tycks ha tid till något annat. Det är just under denna period som man ska se till att skapa minnen. Man sedan kommer att ha stor glädje av dem. Med en gipsavgjutning så glömmer man aldrig sin bebis små fötter och man kan till och med gjuta av sin gravidmage om man tycker att den är värd att minnas då man återigen kan sova både på mage och på rygg.

Gipsavgjutning är ett sätt att bevara minnet

Bilder och gipsavgjutningar

De flesta tar babybilder för att sedan sätta in ett album och kanske i fotramar som man ställer fram i bokhylla eller hänger på väggen. Betänk effekten av att vid sidan av den fina bilden ha ett gipsavtryck av barnets händer eller fötter. Effekten blir mycket påtaglig och levande. Dessutom så skapar man ett konstverk som är unikt och väldigt vackert att se på. Man måste ju inte göra ett avtryck i gips för att aldrig glömma hur små och gulliga de där fötterna och händerna en gång var. Om man vill göra ett barnalbum lite finare så kan man lägga till ett vanligt avtryck av fot eller hand på framsidan. Det här är lätt gjort och något som man alltid kommer att vara glad för att man tog sig tid till.Fotoalbum en fin namngivningspresent

Så går det till

Även om det kan verka en aning besvärligt att skapa gipsavtryck så är detta verkligen inte så. Det finns nämligen färdiga kit där allting ingår. Man får tydliga instruktioner om hur man blandar till gipset och hur man sedan skapar avtrycket. Dessutom så brukar det ingå smarta lösningar som ram till presentationen så att man slipper söka i hobbybutiker efter detta. När man har blandat sin mix av gips så är det bara att låta barnet kliva i denna. Tänk på att inte använda alltför kallt vatten för då kan barnet protestera då det inte känns skönt. Enklare är det att lägga lite färg på barnets hand eller fot och sedan skapa ett gulligt avtryck. Testa på papper innan du gör avtrycket på fotoalbumet!

Fina doppresenter

Minnen är fina doppresenter och den som har tillgång till barnet, mor- och farförälder eller kanske nära vän, kan ju utföra en gipsavgjutning i smyg. Låt Mamma och Pappa ta en tupplur och skrid sedan till verket. När det blir dags för ettårsdagen så kan du presentera världens finaste present som är så unik och speciell. Det här blir garanterat ett minne för livet som alla kommer att tacka dig för.