Babykorg, vagga, spjälsäng eller vanlig säng för en nyfödd?

Babykorg, vagga, spjälsäng eller vanlig säng?

Vilken är den trygga och säkra sovplatsen för ditt barn?

Bäst babykorg för din bebisfoto:barnparadiset.se

Inför sitt första barn så kan man ha många tankar omkring det där med sovandet. Man vill ju gärna att barnet ska sova sött natten lång så snart som möjligt. Men för de flesta så blir de första månaderna av barnets liv en tid då man glömmer bort hur det kändes att själv bestämma när man går och lägger sig och när man stiger upp. Oavsett om du kör på Anna Wahlgrens buffar eller sover kind mot kind från dag ett så är det viktigt att ha gott om sovplatser och smarta och säkra platser att lägga bebisen då man måste lämna barnet obevakat under några minuter.

En säker sovplats

Man talar för det mesta om spjälsängen eller vaggan som en plats att sova på men då ditt barn väl har kommit så inser du att sängen, babykorgen och vaggan handlar lika mycket om säker förvaring. Man kan ju inte lämna barnet på golvet då man vill ta en snabb dusch eller plocka med tvätten. Har man ett hem med flera rum och kanske flera våningar så är det inte heller alltid så praktiskt med en enda säng. Därför är det bra att investera i en bra spjälsäng samt i en babykorg eller vagga för ett nyfött barn. Man kommer nämligen att få behov av bekväma sovplatser som kan vara precis där man själv befinner sig.

För vardagens behov

En vanlig dag så kanske man har en hel del att göra i köket, i trädgården eller i husets andra rum. Det är förstås rekommenderat att man passar på att vila när barnet äntligen sover men då man bara måste svara på mejl och ta tag i viktiga bestyr så kan det vara riktigt skönt med en vagga eller babykorg som man enkelt flyttar runt i huset. Genom att vagga barnet då och då så fortsätter det att slumra medan man själv får något gjort. Spjälsängen använder man för natten eller då man får tid till lite längre sovstunder då man kanske själv kryper ner i en säng alldeles intill.

En säng att växa i

En växasäng är en spjälsäng som barnet kan använda länge

En spjälsäng som kan utvecklas till barnsäng har den stora fördelen att barnet kan växa i den. Den här typen av säng är verkligen bra att investera i. Även om man väljer att låta bebisen sova en hel del i den egna sängen. Med tiden så vill barnet ha sin egen sovplats. Då är det viktigt att det handlar om en säng som ger det stöd som man behöver. En babykorg eller vagga är ju mest till för de första månaderna då barnet sover mycket. Man inte alltid är bekväm med att låta det göra så i ensamt i ett annat rum.

Det som passar er bäst…

Alla måste anpassa sov-rutiner och köp av säng till bebisen utefter de egna behoven. Eftersom man inte är medveten om dessa tills den första bebisen kommer så kan man börja med att investera i en bra spjälsäng. Ännu bättre om den går att göra om till barnsäng. En vagga eller korg är också mycket bra då dem är enkla att flytta omkring i huset.