Little Lights – nya lampor med spännande design

Lampor från Little Lights
Med Little Lights handgjorda, vackra lampor skapar du kreativa och inbjudande barnrum.

Little Lights – nya lampor med spännande design

Först var det en idé som föddes ur hennes egna behov. Patrycja Dołęgowska som äger Little Lights letade efter en lampa i form av en bokstav. Det räckte inte att lampan skulle vara estetiskt tilltalande, den skulle vara funktionell också, tyckte hon. Tyvärr hittade hon inte något som passade henne på affärshyllorna och då bestämde hon sig för att ta saker i egna händer (bokstavligen!).

Utan en affärsplan eller ambitionen att erövra marknaden började hon skapa de första lamporna.

I början var det mest för att sysselsätta sig själv under tiden hon hade över.

-Vi var inte säkra på om det skulle fungera på marknaden och då tog vi det lite mer avslappnad. Men snart blev det tydligt att vi måste ändra tankesätt. När allt började rulla på växte intresset för lamporna snabbt – nämner Patrycja

Patrycja från Little Lights - lampor och barnlampor i trä

Little Lights-studio i Krakow är en riktig konstverkstad.

Varje lampa tillverkas helt för hand från början till slut.

Hela processen är ganska tidskrävande, varje detalj är viktig. Först skapas ett projekt – grunden till konturerna som skärs ut. Sedan kommer limningssteget och utformningen av LED ljusets arrangemang. Sist men inte minst är valet av färger och målning av lampan.

Patrycja realiserar också individuella beställningar, där lampor tillverkas utifrån specifika krav från kunder. Hon är en person som sprudlar av energi och kreativitet. Att ”jobba för sig själv” har varit en dröm.Efter en period av olika försök och sökande hittade konstnären sitt hantverkställe.

Jag har alltid velat vara en skapare, jag letade efter en idé och jag gick igenom många olika skapande verksamhet, från fotografering genom stickning, för att skapa barnlampor :). Jag har alltid vetat att jag vill jobba för mig själv. Att vara min egen chef. Så jag letade efter något som skulle kunna kombinera dessa två saker, där jag kunde följa mina konstnärliga ambitioner, men också använda mitt affärssinne, säger Patrycja.

 

I samarbetet med https://poliszdesign.pl/