Är semestern nära? Så reser du smidigt med barn!


Äntligen semester! Hur ska ni spendera er ledighet? Hemma i hängmattan eller på annan ort? Hur som helst, semester med familjen är underbart. Men som vi alla vet väl kräver även den minsta utflykten lite extra planering när man har småbarn. I denna månadens blogginlägg ger vi därför er våra bästa tips för hur du reser med barn!

Håll koll på resmålet för att säkra dina barns behov

Glöm idén om att planera resan på plats. Det spelar ingen roll ifall det gäller en utflykt till grannstaden, stadssemester i London eller charter i Medelhavet. Någon gång kommer 5-åriga Stina få väldigt lågt blodsocker och då kommer du vara tacksam över att du kollade upp den där barnvänliga restaurangen längre ner på gatan med glass till efterrätt.

Ni förstår principen. Självklart behöver man inte planera resan i minsta detalj, men att ha hyfsat koll på sitt resmål är att föredra. Campingsemestern skulle t.ex. kunna förberedas med att införskaffa myggnät till vagnen för ökad bekvämlighet och skydd.

Planera för oväntade olyckor

En tumregel att komma ihåg är att lägga till 30 minuter per barn i er tidsplanering. Stress är inte gott för någon och hör särskilt inte hemma på er familjesemester. Att vara reseledare åt barn är ett projekt, man vet inte när någon råkar kissa på sig eller spilla en tallrik spaghetti. Vissa barn är särskilt känsliga för rörelseförändringar och blir lätt åksjuka (vanligast hos barn mellan två och tio år). Då är det bra att ha en smidig spypåse till hands. Om ditt barn har börjat ta sina första urgulliga men stappliga steg, kan det även vara bra att ha med sig en smart första-hjälpenväska som du enkelt kan fästa på barnvagnen!

Packa smart – med barnen

Att skriva checklista kan vara det äldsta tipset i boken, men det tål att upprepas. Även om ditt barn kommit till “kan-själv-åldern” och vill packa sin väska med alla sina leksaker och finaste klänningar, så ligger sista ansvaret hos er att kolla att allt är med. Om ni ska flyga så är ett tips att blanda lite av allas kläder i samma väska. Det händer ju att väskor ibland hamnar på villovägar och på så sätt så står inte någon utan ombyte.

Om ni har ett barn som lätt blir trött i benen eller känner sig stor nog för att ha en alldeles egen väska, kan Trunki vara den perfekta lösningen för er. Med ett kompakt format och härliga färger kan ditt kärleksknyte stolt rulla sin alldeles egna väska ned för gångarna i flygplatsen, såväl som att åka på väskan när den lilla kroppen behöver vila.

Om ni har en baby är det inte fel att packa med saker som luktar “hemma”. Vi vill ju att er älskling ska känna sig lika trygg på semestern som annars. Ska ni utomlands kan det också vara en idé att packa med barnmat som ni vet att er lilla skyddsling gillar och mår bra av.

 

Viktigt! Glöm inte heller att kolla upp om er baby har alla vaccinationer som krävs.

Nyckeln till att lyckas med er resa är att underlätta alla moment som går att underlätta för er som föräldrar. På Barnparadiset hittar ni det mesta du behöver för att göra resan enkel.
Matskål med sked i locket till picknicken, info-band till leklandet om någon skulle råka komma bort, och mycket, mycket mer!