Så tar du med leken utomhus!

När det blir ljusare och varmare ökar lusten för att leka utomhus, visst är det härligt? Att det är bra för våra barn att leka ute är säkert ingen nyhet: det är inspirerande för fantasin och kreativiteten samtidigt som barnen naturligt rör sig mer. Det är dessutom en fördel för oss vuxna, för i slutändan mår alla bra av den friska luften och den extra dosen D-vitamin solen skänker. Därför är det väl inte mer än rätt att vi ägnar ett blogginlägg åt temat utomhuslek, eller vad säger ni?

Naturens lekfulla värld för med sig stora fördelar!

Att vara ute i naturen har en positiv inverkan på vår hälsa, stora som små. Forskning visar att naturvistelse har en stärkande, läkande och lugnande inverkan på människan. Naturen är en grogrund för fantasi, så att visa våra små allt vad naturen erbjuder och uppmuntra dem till att leka ute är därför ingen dålig idé. Andra undersökningar visar att barn som får leka ute har en bättre koncentrationsförmåga och är mindre stressade.

Att leka utomhus är ett fantastiskt sätt för barn att utforska världen – och sig själva. Du har säkert märkt att de kan hålla sig sysselsatta i timmar med allt spännande som finns att upptäcka!

Fantasin skapar oändliga möjligheter för lek!

När barn leker är det bara fantasin som sätter gränser; tipi-tältet blir ett verkligt indiantält med springande bufflar utanför, gungan flyger högt upp i himmelen och cykeln förvandlas med hjälp av fantasin till en riktig och fullfjädrad motorcykel. Kanske minns du själv någon lek du lekte ute som barn där möjligheterna aldrig verkade ta slut?

Med ett enkelt “Hej, vad heter du?” utvecklas ditt barns sociala förmåga

Vi minns nog alla hur roligt det var att gå till en lekpark när vi var små. Sandlådan, gungorna, rutschkanorna och alla nya lekkamrater man träffade på. Precis så känner nog dina barn just nu. Att se sina barn utveckla sin sociala förmåga genom att lära känna nya kompisar är häftigt. Med ett enkelt och inbjudande “hej” så är de plötsligt ett helg gäng som låtsas vara bovar och banditer! Att våga ta kontakt är modigt och det kommer ditt barn ha nytta av resten av livet.

För de lite mindre kan det dock vara skönt att hålla handen ett tag till. Varför inte skaffa lite spadar och spannar som ni kan leka med tillsammans? Perfekt både till sandlådan och stranden!

Alla leksaker redo!

Att byta ut de där halvtrasiga leksakerna som använts flitigt under hela sommarperioden är nog det sista man tänker på när hösten nalkas i slutet av augusti. Därför är den bästa tiden att bygga på lagret just nu!

På barnparadiset hittar du allt du och dina barn behöver för en riktigt härlig sommar ihop. Gungor, tre-hjulingar, hopprep, sandformar och mycket mera! Spana in vårt sortiment här.

Psst! Tänkt njuta på stranden något under semestern? Glöm inte att införskaffa ett strandtält där de små kan vila och skyddas från solens starkaste strålar.