Så hjälper pedagogiska leksaker ditt barns utveckling

Alla föräldrar önskar sina barn en god skolgång. Med stimulerande pedagogiska leksaker utvecklas ditt barns logiska förmåga och den nyfikna kunskapstörsten väcks till liv. Det finns en mängd olika leksaker för att uppmuntra inlärningsförmågan. Vad du väljer beror dels på vad ditt barn tycker om, men även vad du ser att ditt barn skulle behöva lite extra stöd att utveckla.

 

 

Dina barn lär sig genom lek och att härma andra, precis som vi själva gjorde: från att som väldigt liten vilja smaka på allt som kommer i ens väg till att börja klä ut sig och låtsas arbeta på bank – för det gör ju mamma! Nedan följer lite tips som kan hjälpa ditt barn att stimulera sina oupptäckta förmågor, sin sociala kompetens och sitt logiska tänkande.

 

Stimulera ännu oupptäckta förmågor

Genom att lära genom lek kommer ditt barn tänka efter, prova igen och slutligen lyckas.

Pedagogiska leksaker utvecklar ofta olika förmågor hos ditt barn. Det kan t.ex. vara den sensoriska, kreativa eller logiska förmågan: att känna, smaka, titta och lukta på något nytt. Hur härligt var det inte att leka och bygga med lera? En mängd olika färger som vi kan blanda hur vi vill för att skapa olika figurer och former.

Musik är ett starkt verktyg  för att utveckla ditt barns kreativa förmåga. Inte bara lyssna utan själv få prova att spela och testa de olika ljuden som kommer fram av att trycka på t.ex. olika pianotangenter. I vårt musikbord ingår trumma, xylofon, mini cymbal, triangel – och trumpinnar förstås.

 

En stor fantasivärld utvecklar den sociala kompetensen och EQ

Hög Emotional Intelligence (EQ) och social kompetens kommer ditt barn att ha nytta av under hela livet. Genom att leva sig in i olika världar och i andra personers skor utvecklas denna. T.ex. kan en mjuk verktygslåda som ger ifrån sig ljud vara en succé när pappa eller mamma ska fixa med huset – här kan alla vara med och arbeta på sina egna projekt tillsammans!

 

Utveckling av logiskt tänkande

Redan som riktigt liten kan ditt barn lära sig skilja på olika former och material. Men i tidig ålder bör barnet ha leksaker som tål att både slängas i marken och smakas på. Klossar och sorteringslådor är en utmärkt pedagogisk leksak som passar även små barn. Här kan de prova vilka färger som hör ihop med vilka och vilka olika former som passar var – något som utvecklar det logiska tänkandet.

Älskar ditt barn att titta på film eller spela spel på paddan? Hitta ett spel som går ut på att para ihop liknande symboler med varandra för att fortsätta utvecklingen av det logiska tänkandet.
 

Nya färdigheter som gör skolan enklare i framtiden

Alla föräldrar vill att barnen ska ha det lätt för sig i skolan. Om man som förälder redan i ung ålder kan få skolämnen att bli roliga kommer det bli ännu enklare för dem när de sedan börjar förskolan. Uppmuntra ditt barn att vara vetgirigt!

Ska ni åka till Thailand på semester? Utveckla ditt barns geografikunskaper genom vår mjuka världskarta som dessutom visar vilka djur som bor var. Eller använd vårt roliga sifferpussel som lär ditt barn att räkna djuren och matcha ihop antalet med en siffra. Små, små steg som gör att ditt barn längtar efter att få börja förskolan!

 

Redo att se till att ditt barns kunskapshunger mättas? Hos Barnparadiset har vi ett stort utbud av  leksaker för att främja ditt barns pedagogiska utveckling. Upptäck vårt utbud här!