Så inreder du barnrummet för 2017 – 6 tips

Att inreda ett barnrum är onekligen en emotionell upplevelse. Det kantas av kärlek och förväntan inför det lilla kärleksknytet som snart komma skall. Givetvis ska rummets funktion prioriteras över dess utsmyckning, men samtidigt behöver inte det ena utesluta det andra – i synnerhet för de trendkänsliga mammorna och papporna. Så, vad bör du tänka på när du inreder ditt barnrum för 2017?

 

1. Återvänd till möbelgrunderna

Det första steget du bör ta när du ska inreda ditt rum är att bena ut vilket möblemang ni är i behov av. Det viktigaste är givetvis att ha en spjälsäng, säng, skötbord, klädförvaring och kanske en skön fåtölj där du kan spendera sena nätter med att natta barnet eller läsa godnattsagor. Ett hett tips är möbeln Callin som kan göras om från en soffa, till en säng till en festlig kreativitetsbänk.

2. Möbler barnet kan växa i

Att köpa in möbler till det första barnet gör onekligen ett hål i plånboken. Men för att minska hålets storlek kan du med fördel köpa möbler som barnet kan växa i eller växa med. Ett exempel på detta är att köpa en säng som går att bygga ut från en spjälsäng till en juniorsäng. VäxaSängar kan du exempelvis använda från dess att ditt barn är nyfött till dess att barnet går sin första skoldag.

3. Att följa hemmets övriga dekor

Ett hus görs ju till ett hem tack vare personerna som bor innanför väggarna. Givetvis bör kanske inte ett barnrum dekoreras i ergonomiska möbelskulpturer eller inredas som ett finrum, men det skadar inte att låta 2017-års supertrend med gröna och blåa samt jordnära nyanser i vitt och grått nå ditt barns vrå.

4. Monokromt och neutralt men med en kreativ touch

Precis som inredningstrenderna för 2017 lyder, avspeglas även den avskalade skandinaviska designen i barnrummet. Svenska föräldrar tenderar att sky alltför häftigt målade väggar och väljer istället en monokrom färgskala eller att möjligen ha en festlig fondvägg.

5. En personlig touch

I den avskalade skandinaviska stilen kan det kännas välkomnande med en personlig touch. En vacker filt med din nya lilla kärleks namn på kan ge ett rum ett rejält personligt uppsving.

6. Retro är aldrig fel

I linje med den skandinaviska stilen regerar även retrodesign i barnrummet. Vackra träleksaker såsom namntåg är i ropet och likaså vintagemöbler. Se dock till att användningen av möbeln inte kompromissas av designen. Vackra antika spjälsängar kan vara fina att se på, men se upp: begagnade möbler kan ha råkat ut för slitage som förändrat möbelns förmåga, sakna viktiga fästen och skruvar eller ha gamla måttangivelser i ribborna som kan skada ditt barn när John Blund varit på besök.

 

Vi har listat lite tips för hur du kan inreda ditt barnrum praktiskt och trendriktigt. Viktigast av allt är givetvis att hemmet ska representera din växande familj. Men om du tycker att den där gamla gungstolen börjat samla damm kan du inspireras av vår Instagram eller kika runt bland vårt produktsortiment för att ge ditt barnrum ett litet ansiktslyft.