Ska du på dop? Så ser du till att presenten blir en succé!

Annorlunda och personlig doppresent !

Att döpa eller namnge ett barn är en stor händelse – för släkten, föräldrarna och inte minst för barnet. Den personliga högtiden samlar familj och vänner för att fira det nytillkomna lilla livet. Att hitta en doppresent som matchar händelsens storslagenhet kan vara en utmaning. Står du och kliar dig i huvudet i jakten på den perfekta presenten? Vi hjälper dig!

Vad passar bra att ge bort i doppresent?

Doppresenter är inte slit-och-släng. Tvärtom ska de helst vara under en hel livstid. Även om det existerar en uppsjö av potentiella gåvor kan det vara en god idé att lägga lite extra krut på att hitta en personlig present. Nedan följer förslag som kan hjälpa dig att hitta den perfekta doppresenten:

Minneslåda – en tidskapsel för minnen

Alla föräldrar vet att tiden går ruggigt snabbt. Ena sekunden skrattar din bebis för första gången, andra sekunden är det dags för första skoldagen. Att ge bort en minneslåda blir en påminnelse om att ta vara på tiden som går. I lådan kan man bevara minnesvärda saker såsom hårlockar, de första skorna eller barnets första teckning. Minneslådan blir till en tidskapsel som kan tas fram när barnet blir stort nog.

I vår minneslåda medföljer dessutom verktyg för att göra en gipsavgjutning av bebisens fot. Ett förevigande av hur litet ditt barn en gång varit!

Föreviga barndomen med ett fotoalbum

Att ge bort ett personligt fotoalbum är en presenthit som aldrig går ut ur tiden – vilket knappast är en tillfällighet! Även om vi inte framkallar fotografier lika ofta idag kan inte ett digitalt fotoalbum mäta sig med att sitta ned som en familj, bläddra i fotoalbumet och åka tillbaka i tiden. Att ge bort ett personligt fotoalbum är att ge bort ett minne.

Ge bort en bok om barnet

Om du hellre vill ge bort en pedagogisk doppresent som stimulerar barnets utveckling och fantasi kan du ge bort en personlig bok där barnet har huvudrollen. Genom att fylla i en enkät anpassas boken så barnet får höra godnattsagor där hon eller han har huvudrollen i äventyr som exempelvis ett besök på zoo eller i sagolandet!

Låt barnet omfamnas av en namnfilt

Även om doppresenter inte bör vara slit-och-släng utesluter det inte att de kan ha en praktisk funktion. Att ge bort en namnfilt gjord av 100% ekologisk bomull värmer barnet med kärlek.

Ge bort ett vackert alfabetståg

En klassiker är att ge bort ett alfabetståg i trä där du kan välja ut bokstäver i enlighet med det lilla kärleksknytets namn. Det är en personlig gåva som dessutom blir en oerhört snygg och trendig detalj i barnrummet.
Att välja doppresent kan vara knepigt. Därför har vi på Barnparadiset en egen produktkategori för doppresenter som kan hjälpa dig att fatta ditt beslut. Och om du känner att du vill ha fler presentförslag kan du kolla igenom vårt stora produktsortiment. Lycka till!