Viktiga tips för att inreda ett barnrum

Det kan vara riktigt spännande att göra i ordning ett rum för ett eller flera barn. 
Man bör dock tänka strategiskt och se till att skaffa det som verkligen behövs först. 
När man ser bilder på barnrum online så blir man lätt intresserad av detaljer som kanske inte är så viktiga. Dekorationer är förstås något som lyfter känslan man har i barnrummet men de är inte viktigare än funktionella och hållbara möbler. Innan du beställer nya möbler, leksaker och dekorationer så kan det vara bra med någon form av planering. Se till att du har gott om tid till att måla om, möblera och dekorera innan det blir dags för inflyttning i det nya rummet. 
Det viktigaste först 
Det allra viktigaste är förstås funktion och man måste titta på den yta som man har till sitt förfogande. Det går väldigt bra att skapa ett barnrum av en mycket liten yta om man bara möblerar den på rätt sätt. Man kan till exempel skaffa en spjälsäng som också inkluderar skötbord och förvaring. På så vis så behöver man inte tre olika möbler och man kan få plats även i det lilla rummet. Har man mer plats så kanske man väljer att skaffa separata möbler som kommer från samma serie. Ett bra tips är att satsa på möbler som barnet kan växa i. En spjälsäng som kan omvandlas till barnsäng är verkligen smart och bokhyllor som har en fin design fungerar lika bra för det lilla barnet som för barnet som läser själv. 
Ordning och reda 
Det där med ordning och reda är ingen liten sak och något man ska tänka på. Det är viktigt att inreda ett barnrum med gott om förvaringsplatser. Dels så ska man ha hyllor, lådor och annat som gör att man får undan det som inte bör ligga framme och dels så kan man behöva någon form av korg eller kista för att snabbt få undan leksaker som alltid kommer fram på golvet. Innan man går och lägger sig så kan det vara skönt att snabbt slänga leksakerna som ligger på golvet i en korg för att sortera i lådor och på hyllor vid senare tillfälle. 
Dekorationer som förnyar 
Har man redan ett barnrum som behöver snyggas till så kanske man inte behöver nya möbler. Ett gäng nya krokar med fint motiv kan vara det som gör att det känns nytt och fräscht igen. Dessutom så finns det gott om vackra dekorationer för väggar som man enkelt fäster för att ge rummet ett nytt motiv. Byter man färger på kuddar, täcken och gardiner så får man också ett nytt tema. Både barn och vuxna älskar sänghimlar som man med lätthet lägger till barnsängen. Dessutom så kan man ju byta ut en enstaka möbel för att få bättre förvaring och en möbel som barnet kan växa med.