Glasänglar – Fönsterdekorationer

Glasänglar med upphängning är en urgullig inredningsdetalj som sprider ljus och som passar bra på barnrummet. Det är ett handarbete och alla är unika. Glasänglarna tillverkas i “Tiffany-teknik”. En förträfflig doppresent eller födelsedagspresent som skänker ljus i hemmet.
Vår rädd om din lilla ängel. Han vaktar över dig och han kommer alltid att vara din skyddande ängel. …

Fler av våra små änglar hittar du här.

Lite fakta om tillverkningen:
Tiffanyteknik innebär att man skär och slipar glasbitar efter mallar för att sedan kanta det med speciell kopparfolie. De behandlade bitarna löder man sedan samman med vanlig lödkolv och lödtenn. Lödsöm kan patineras i efterhand. Tekniken uppfanns i slutet av 1800-talet inom juvelerarfirman Tiffany & Co, under Louis Comfort Tiffanys ledning.

Här hittar du tips om hur du själv kan dekorera dina fönster.